Frizieni


Despre mine

Pasiunea pentru cai exista de cand ma stiu. In momentul in care am realizat ca imi pot permite, in sfarsit, un cal, a inceput nebunia!

Imi doream un cal, e adevarat! Dar care? Dintr-o multitudine de rase, care mai de care, dintre cai fara rase, amestecuri de rase, cum sa alegi ? Cea mai nobila si mai frumoasa, mai eleganta si mai puternica fiinta, partenerul de nadejde al omului in ultimele nu stiu cate sute, mii de ani, martorul tacut al dezvoltarii umane.

Ufff....la naiba, cu totii stim lucrurile astea!....In ziua in care am realizat ca imi pot permite sa-mi implinesc visul, mi-am dat seama ca, dupa ani in care iubeam CALUL cu pasiune, trebuia sa ma hotarasc!

Am fugit la libraria cea mai apropiata, sperand sa gasesc o carte cu rase de cai, asa cum exista cele pentru caini. Si, neasteptat, - se parea ca Cineva tinea cu mine - am gasit!

Dintre zeci de rase frumoase, am ales in jur de 20, apoi am inceput sa le caut pe internet, sa vad unde, cat, cum, samd.

Acum totul pare simplu...Atunci, am inceput cu Perla Neagra-Frizianul - a fost incredibila atractia pe care am simtit-o la simpla vedere a acestui....”cal bijuterie”.

Din timp in timp ma smulgeam efectiv din paginile cu caii negri, cautam o alta rasa, o vedeam, o admiram, o taiam de pe lista si reveneam la parul negru, ochii calzi si tinuta mandra a Frizianului.

Ca sa nu o mai lungesc, dupa cateva zile, m-am suit in avion cu destinatia Olanda, am dat avansul pentru Morena van de Bovenhoek –star – cu Karina fan Great Reycroft la picior, am cerut monta cu Brandus 345, si am revenit pentru a cauta transport.

Cei care ma cunosc, stiu povestea si mai departe, cu peripetii cu tot !

Sunt mandra si fericita de faptul ca am fost PRIMA in tara cu Frizieni - 07.2003 - in ciuda celor care afirma altfel! Si PRIMA membra KFPS – 2004 - din Romania.

Apoi a venit dorinta nebuna de a face cunoscuta aceasta rasa in Romania, si de a o promova in forma in care a fost ea adusa prin monte gandite si controlate, la ea acasa.

Dincolo de afacere - daca isi imagineaza cineva ca in tara noastra cresterea cailor poate fi profitabila si se poate trai din ea - ,sta placerea si dorinta de a-i ajuta pe cei care, la fel ca mine, au fost vrajiti .

Astazi am o crescatorie in toata regula – peste 35 Frizieni. Toti negrii mei au acte olandeze originale, pe care se regaseste numele meu, ca dovada a celor afirmate.

Si chiar daca locuiesc impreuna cu ei aici, am rezultate sportive la ei acasa, despre care puteti citi in paginile acestui site, prin intermediul caruia sper sa fiu de folos tuturor celor care iubesc aceasta rasa, dar nu o cunosc indeajuns. Si tot prin intermediul acestui site, imi doresc sa lamuresc macar o parte dintre presupunerile, speculatiile sau regulile prost intelese care circula pe seama acestor cai.

Cristina Manea

Diverse

Parteneri